Badrumsrenovering område

Att renovera badrummet kan höja värdet på bostaden men också göra att vardagen känns lite mera lyxig

Är det dags för en Badrumsrenovering i område? Låt oss hjälpa dig att komma igång med din Badrumsrenovering. Med 35 års erfarenhet i branschen, egen personal och certifierade med Våtrumscertifikat och Säker Vatten är din Badrumsrenovering i trygga händer! Vi har renoverat många badrum i område och har många nöjda kunder, läs våra omdömen på RECO:SE. Kontakta oss för ett Kostnadsfritt hembesök och offert.

Att tänka på vid en Badrumsrenovering

En Badrumsrenovering är en stor investering för ditt boende både kostnadsmässigt och tidskrävande. Men fördelen med en Badrumsrenovering är att du höjer din egen trivsel och värdet på din bostad när du ska sälja din bostad i område i framtiden. 

Det som är viktigt att tänka på innan du bestämmer dig för att anlita ett företag för din Badrumsrenovering är:

  • Att se över om företaget är våtrumsbehöriga & har Säker Vatten.
  • Har företaget egen personal?
  • God kreditvärdighet?
  • Goda rekommendationer?
  • Hur länge har företaget funnits?
  • Har företaget en bra försäkring?

Dessa frågor är bra att se över så att du kan känna dig trygg i ditt val av hantverkare som ska utföra din Badrumsrenovering. Det är viktigt att din Badrumsrenovering blir utförd fackmannamässigt och att du som kund får 10 års garanti för arbetet som företaget utför.

Badrumsinspiration & design på Badrumsrenovering

Det finns många olika stilar när det kommer till Badrumsrenovering. Ett tips är att man bestämmer sig för vilket årtal man vill ha på designen. Vilket år är huset eller lägenheten byggt? Vill man att badrummet ska stämma överens med samma tidsperiod? Vill man att badrummet ska vara modernt?

Vi utför många Badrumsrenoveringar i Modern, Retro och Sekelskifte stil i område. I varuhandeln idag finns många produkter för olika stilar. Det går att göra ett Retro Badrum och ett Sekelskifte Badrum med moderna installationer så som golvvärme, el dimmers, dold rördragning, engreppsblandare för dusch och tvättställ samt handdukstork men ändå att det känns som rätt design för tiden. När det kommer till väggar och golv finns det många olika typer av material man kan använda sig av så som kakel, klinkers, natursten, mosaik, terazzomarmor, microcement och målade väggar.

badrumsrenovering marmor
badrumsrenovering golv
badrumsrenovering dusch

Vad kostar en badrumsrenovering i område

Kostnaden för att renovera ett badrum kan variera stort då många faktorer behöver ta hänsyns till. Allt ifrån vad du ska göra, hur du bor, vilken storlek på badrum, vilka val av material, dolda eller synliga rördragningar, golvvärme, spottar i taket med dimmers m.m.  Det som styr kostnaden att renovera ett badrum är främst hur många timmar det tar för oss att genomföra din Badrumsrenovering.

Det är många olika yrkesgrupper som är involverade i renoveringen och projektledning som håller ihop alla så du som kund inte ska behöva tänka så mycket på din pågående Badrumsrenovering. Badrum är ofta  små vilket gör att alla yrkesgrupper inte kan arbeta samtidigt på plats och det är torktider på de olika arbetsmomenten. Därför är det viktigt att renoveringen behöver sin tid för att kunna utföras på ett professionellt och fackmannamässigt vis.

Hur lång tid tar en Badrumsrenovering i område

En Badrumsrenovering tar i snitt 4 veckor att utföra. Vissa mindre badrum kan ta kortare tid medan större badrum med bastu och placering i källare kan ta längre tid.

Pris på utförd Badrumsrenovering

Detta prisexempel nedan har vi utgått från enligt oss en standardrenovering av ett badrum på 4 kvm.

total badrumsrenoverin

Exempel Badrumsrenovering

Här är en beskrivning på hur denna Badrumsrenovering gick till och kostnaden för renoveringen.

Rivning, Proppning av vatten samt urkoppling av El – 35 h

Täckning av angränsande ytor samt hiss och entré. Proppning av vatten och urkoppling av el. Demontering av befintlig inredning. Rivning av befintlig väggbeklädnad inklusive skivor. Flexning av en betongvägg. Rivning av befintlig golvbeklädnad. Öppning av golv för justering av avlopp till tvättställ, tvättmaskin samt golvbrunn. Öppning av rörslits. Sophantering sortering avfall.

Uppbyggnad av Badrummet – 46 h

Kontroll och komplettering av regelstomme väggar. Läktning och gipsning av tak. Montering av ny karm och dörr. Sättning av två lager typgodkänt skivmaterial på väggar. Justering av vägg för ny karm och dörr. Putsning av vägg. Igengjutning av golv. Primning och spackling av golv inklusive justering fall mot golvbrunn. Justering av tröskel för anslutning tätskikt samt tilluft.

Tätskikt, plattsättning samt listning – 66 h

Utförande av tätskikt på väggar och golv enligt BBV´s branschregler. Sättning av kakel på väggar och läggning av klinkers på golv. Uppbyggnad av vägg vid tvättmaskin samt kakling. Fogning av plattor inklusive applicering av silikon i hörnor. Anpassning av tröskel mot klinkers. Sättning av lister.

VVS arbeten – 39 h

Proppning av vatten och värme inför rivning badrum. Borttagning handdukstork. Justering av avlopp enligt ny planlösning inklusive installation av typgodkänd golvbrunn. Befintlig placering av avlopp till WC behålls. Dragning av vatten i våtrum med kromade rör. Montering av porslin och blandare enligt planritning. Installation av vatten samt tvättmaskin. Kontroll av funktioner.

El arbeten – 19 h

Urkoppling av el inför rivning av badrum. Läggning och dragning  el samt driftsättning av golvvärmeslinga som styrs över dimmer. Dragning av el, montering av 4 st infällda LED spottar i tak samt installation som styrs över dimmer. Installation av jordfelsbrytare. Kontroll av funktioner.

Målningsarbeten – 10 h

Spackling och målning av tak och lister. Spackling och målning av vägg vid karm.

Montering inredning, projektledning, inköp och hämtning material – 30 h

Montering av inredning, krokar, handdukshängare m.m. Projektledning under hela renoveringen. Inköp av material samt hämtning av inköpt material från beställaren. Avstädning och borttagning av emballage och sopor. Slutlig kontroll av alla funktioner och avetablering. Slutbesiktning med beställare.

Kostnad Badrumsrenovering

Arbetskostnad                   168 000 kr

Skattereduktion                – 50 400 kr

 (om man är två personer som kan ansöka om ROT, max belopp per person och år är 50 000 kr enligt Skatteverkets regler)

Materialkostnad                  40 000 kr 

Bilkostnad & Sopor            12 000 kr

Totala kostnaden för Badrumsrenoveringen till  kunden 169 900 kr

Vi är med dig hela vägen i din Badrumsrenovering i område

Vi hjälper gärna till med besök i våra närliggande Butiker i Bromma som vi har samarbete med. Där vår projektledare från oss och ni tillsammans med en säljare från butiken kan gå igenom Badrumsrenoveringen, förutsatt att ni har bestämt er att vi ska utföra renoveringen. Detta är väldigt fördelaktigt för dig som kund att både få inspiration och den tekniska kunskapen samtidigt på plats. Din  Badrumsrenovering får då de bästa förutsättningar att bli personlig och anpassad enbart till dig. Vi utför badrumsrenovering även i hela Stockholm.

Offertförfrågan
close slider