Köksrenovering område

Vi har stor erfarenhet med renovera kök i område

Är det dags för en Köksrenovering i område? Låt oss hjälpa dig att komma igång med din Köksrenovering. Med 35 års erfarenhet i branschen, egen personal och certifierade med Våtrumscertifikat och Säker Vatten är din Köksrenovering i trygga händer! Vi har renoverat många kök i område med omnejd och har många nöjda kunder, läs våra omdömen på RECO:SE. Kontakta oss för ett Kostnadsfritt hembesök och offert.

Att tänka på vid en Köksrenovering

En Köksrenovering är en stor investering för ditt boende både kostnadsmässigt och tidsmässigt men fördelen med en Köksrenovering är att du höjer din egen trivsel och värdet på din bostad när du ska sälja din bostad i område i framtiden.

Det som är viktigt att tänka på innan du bestämmer dig för att anlita ett företag för din Köksrenovering är att se över om företaget har de rätta certifikaten som behövs, när det handlar om arbeten inom VVS är det Säker Vatten och med El Säker El. Dessa frågor är bra att se över så att du kan känna dig trygg i ditt val av hantverkare som ska utföra din Köksrenovering. Det är viktigt att din Köksrenovering blir utförd fackmannamässigt och att du som kund får 10 års garanti för arbetet som företaget utför.

  • Att se över om företaget är våtrumsbehöriga & har Säker Vatten.
  • Har företaget egen personal?
  • God kreditvärdighet?
  • Goda rekommendationer?
  • Hur länge har företaget funnits?
  • Har företaget en bra försäkring?

Köksinspiration & design på din Köksrenovering

Det finns många olika stilar när det kommer till Köksrenovering. Ett tips är att man bestämmer sig för vilket årtal man vill ha på designen. Vilket år är huset eller lägenheten byggd? Vill man att köket ska stämma överens med samma tidsperiod? Vill man att köket ska vara modernt? Vi utför många Köksrenoveringar i Modern, Retro och Sekelskifte stil i område. I varuhandeln idag finns många produkter och leverantörer för olika stilar av Kök. Köksrenovering innebär ofta att man gör mer i köket än bara själva köket, det är bra att man funderar på hur helheten ska bli. Vilket golv passar till köket, vill man ha släta tak med spotlights, bänkskiva av natursten, målade väggar etc. När det kommer till väggar och golv finns det många olika typer av material man kan använda sig av så som kaklade och målade väggar samt parkett, fiskbensparkett, klinkers samt linoleum på golv.

Hur lång tid tar en Köksrenovering i område?

En Köksrenovering är svår att sätta en generell tid på utan det beror helt på vilken typ av kök och vilka ytterligare tillval på renoveringar man väljer. Mindre kök kan ta kortare tid medan större kök med många speciallösningar brukar ta längre tid.

Det är vanligt att man beställer köket från en leverantör och bänkskivan från en annan. I dessa fall ska man veta att det brukar bli ett glapp där företaget som levererar bänkskivan måste mäta ut denna när alla stommar är på plats och sedan brukar det vara en leveranstid på allt ifrån 2-8 veckor. Det innebär att köket inte kan bli helt klart förrän bänkskivan är på plats, först då kan man kakla och koppla in blandare etc.

En för oss Standard Köksrenovering med ytskikt tar cirka 4 till 6 veckor att utföra.

Vad kostar en Kökssrenovering i Område?

Kostnaden för att renovera ett kök kan variera stort då många faktorer behöver ta hänsyns till. Allt ifrån vad du ska göra, hur du bor, vilken storlek på kök, vilka val av material, nya golv, spottar i taket med dimmers m.m.  Det som styr kostnaden att renovera ett kök är främst hur många timmar det tar för oss att genomföra din Köksrenovering. Det är många olika yrkesgrupper som är involverade i renoveringen och projektledning som håller ihop alla så du som kund inte ska behöva tänka så mycket på din pågående Köksrenovering. Kök kräver många olika yrkesgrupper och alla kan inte arbeta samtidigt på plats utan det krävs en hel del planering för att allt ska gå smidigt. Det är därför är det viktigt att renoveringen får ta sin tid för att kunna utföras på ett professionellt och fackmannamässigt vis.

Pris på utförd Köksrenovering

Detta prisexempel nedan har vi utgått från enligt oss en standardrenovering av ett Kök från HTH. Kök och vitvaror samt belysning ingår ej. Här är en beskrivning på hur denna Köksrenovering gick till och kostnaden för renoveringen.

Rivning, Proppning av vatten samt urkoppling av El – 30h

Täckning av angränsande ytor samt hiss och entré. Proppning av vatten och urkoppling av el. Demontering av befintlig kök. Demontering av golvsocklar och lister. Rivning av befintlig golvbeklädnad. Sophantering sortering avfall.

Uppbyggnad av Kök – 109 h

Flexning och finavjämning av golv för att komma i rätt nivå med det andra golvet som finns i vardagsrummet. Läggning av fiskbensparkett och ytbehandling. Montering av bänkskåp, väggskåp, högskåp, passbitar, täcksidor, sparksockel, inredning, vitvaror och handtag. Montering av lister.

Målning – 24 h

Målning av väggar och tak samt ovan bänkskiva.

VVS arbeten – 7 h

Montering och installation av blandare och diskmaskin. Kontroll av funktioner.

El arbeten – 27 h

Justering av El för nytt Kök. Installation av ugn, diskmaskin, spishäll, kyl och frys. Montering av brytare och dimmers. Kontroll av funktioner.

Projektledning, inköp och hämtning material, avetablering – 10 h

Projektledning under hela renoveringen. Inköp av material. Avstädning och borttagning av emballage och sopor. Slutlig kontroll av alla funktioner och avetablering. Slutbesiktning med beställare.

Kostnad Köksrenovering

Arbetskostnad                   141 795 kr

Skattereduktion                – 42 538 kr

Materialkostnad                  20 500 kr 

Bilkostnad & Sopor            19 000 kr

Totala kostnaden för Köksrenoveringen till kunden 138 757 kr

Vi är med dig hela vägen i din Köksrenovering i område

Vi hjälper gärna till med planeringen av ditt nya Kök, det finns mycket man kan förändra med planlösningen så att du kan nyttja ditt kök till fullo. Kanske flytta på en vägg så köket blir större än vad det är idag? Flytta köket helt så att du får öppen planlösning mellan kök och vardagsrum? Använd oss som bollplank när det gäller den byggtekniska delen, så att din vision är genomförbar i verkligheten. Din Köksrenovering får då de bästa förutsättningar att bli personlig och anpassad enbart till dig. Vi utför även köksrenovering i hela Stockholm.

Offertförfrågan
close slider